Pup info

 

Onze puppen

 

We fokken in eerste plaats voor onszelf, met het streven om iedere generatie weer te verbeteren qua raseigenschappen, karakter en gezondheid. Ons doel is om kwaliteitsvolle labradors voor te brengen waarmee we uitstekende resultaten op shows en werkgebied hopen te behalen. Buiten de pups die we zelf houden uit de weloverwogen combinaties zijn er regelmatig pups beschikbaar. 

 

We fokken alleen met volledig gezonde ouderdieren die alle gezondheidsonderzoeken die door de Raad van Beheer en  Nederlandse Labrador Vereniging verplicht gesteld zijn ruimschoots hebben doorstaan. Tevens zijn wij lid van de Nederlandse Labrador Vereniging en tot 31 december 2019 waren wij lid van de Labrador Kring. 

 

De pups worden gefokt volgens de regels van de rasverenigingen en worden gecontroleerd door de Raad van Beheer waarna ze gechipt worden, een DNA profiel en een stamboom krijgen. 

De puppen worden in huis geboren en groeien op met andere honden en de geluiden en activiteiten van alledag en al voordat de pups het nest verlaten beginnen we met de socialisatie. Daarnaast gaan we een keer met de puppen op stap onder andere naar een boederij. 

 

Het doel wat wij voor ogen hebben zijn uiterst gezonde pups, met een vriendelijk en open karakter, graag willen werken en exterieur voldoen aan de rasstandaard. 

 

Wij verwachten van de toekomstige eigenaren dat ze een weloverwogen keuze maken voor een Labrador Retriever, actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van het nest, de pup op een gezonde en goede manier op laten groeien, en ervan overtuigd zijn dat de nieuwe huisgenoot voor de rest van zijn leven in zijn behoefte te kunnen voorzien.